Notícies del Consell

« Retour

Ximo Puig anuncia que la Generalitat i un centre de l’Agència Espacial Europea desenvoluparan a Alacant un sistema de prevenció i gestió de catástrofes naturals

Ximo Puig anuncia que la Generalitat i un centre de l’Agència Espacial Europea desenvoluparan a Alacant un sistema de prevenció i gestió de catástrofes naturals

  • Destaca que la incubadora d'empreses associada a l'ESA que s'instal•larà en Districte Digital llançarà una convocatòria internacional per a seleccionar projectes que permeten afrontar episodis com la DANA del Baix Segura i Gloria.
  • El president lamenta, en el lliurament dels premis GEN10S, l'escassa presència femenina en els estudis cientificotècnics i assegura que 'és fonamental que les carreres tècniques tinguen una mirada de gènere'.

 

 

25/02/2020. ALACANT. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, signarà en les pròximes setmanes un protocol d'actuació amb el Business Incubation Centre Finlan, centre associat a l'Agència Espacial Europea (ESA BIC Finlàndia), per a impulsar des d'Alacant, mitjançant una convocatòria internacional de projectes, un sistema de prevenció i gestió de catàstrofes naturals com la DANA del Baix Segura i el temporal Gloria, patits especialment en la Comunitat Valenciana en els últims mesos.

Així ho ha anunciat aquest dijous en el Districte Digital després de l'acte de lliurament dels premis 'Gen10s: Trencant la bretxa digital de gènere', on el president ha intervingut per a clausurar la trobada, organitzat entorn d'aquests guardons impulsats per Ajuda en Acció amb la col•laboració de Google.org.

En el marc de l'acord amb ESA BIC Finlàndia, segons ha avançat Ximo Puig, es realitzarà una convocatòria internacional o 'challenge', oberta a 'startups' de tot el món, i es durà a terme un procés de selecció que permetrà atraure a les empreses amb projectes més adequats a l'objectiu marcat.

Districte Digital dedicarà un equip qualificat al repte internacional, liderat per un responsable de projecte amb un profund coneixement dels mercats espanyols i llatinoamericans, així com dels processos d'internacionalització. La cooperació entre 'startups' i corporacions serà un impuls per al desenvolupament de projectes innovadors en el hub tecnològic de la Comunitat Valenciana.

La Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana va formalitzar el mes de desembre passat a Hèlsinki un primer protocol per a la implantació en Districte Digital de 'startups' associades a l'Agència Espacial Europea (ESA), que desenvoluparan solucions tecnològiques que permeten avançar en diversos projectes de l'àmbit aeroespacial. Així mateix, aquest protocol contempla la instal•lació, també en Districte Digital, d'un centre d'incubació d'empreses innovadores associat a l'ESA, que estarà especialitzat en l'emergència climàtica i la resolució els reptes que aquesta planteja.

Com a conseqüència d'això, s'impulsarà un gran concurs de projectes que conciten l'atracció de talent de tot el món en matèria d'innovació referida a la prevenció i gestió de catàstrofes climàtiques. La Generalitat considera que l'AQUEIXA és el 'partner' idoni per a un projecte d'aquest calat que tindrà la seua culminació en els últims mesos d'enguany.

En aquest context, Districte Digital Comunitat Valenciana s'erigeix com el marc idoni per a albergar aquest ambiciós projecte i per a constituir-se com a ecosistema d'economia digital en l'epicentre tecnològic de la Comunitat Valenciana.

Projecte GEN10S

D'altra banda, el president, que ha destacat la trajectòria de compromís amb la responsabilitat social dels organitzadors d'aquest projecte GEN10S, ha lamentat l'escassa presència femenina en els estudis cientificotècnics i ha assegurat que, "per al futur, és fonamental que les carreres tècniques tinguen una mirada de gènere".

"Des del Districte Digital i la Conselleria d'Innovació volem que el pensament computacional vaja penetrant en tot el teixit educatiu valencià" ha defensat també Puig, que ha explicat que l'educació tecnològica i científica "és una via fonamental per al progrés i la prosperitat social".

A l'acte, en el qual una representació de xiquets i xiquetes han entregat al president el 'GEN10 d'honor', ha assistit també la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.