Notícies del Consell

« Retour

La Generalitat i la Diputació d'Alacant, a través de Vega Convega, posen en marxa un pla de dinamització turística al Baix Segura

La Generalitat i la Diputació d'Alacant, a través de Vega Convega, posen en marxa un pla de dinamització turística al Baix Segura

26.02.2020. ALACANT. El director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos; el diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas; i el director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Mancebo acorden desenvolupar un pla de dinamització i governança turística al Baix Segura, emmarcat en les accions que es defineixen i desenvolupen en el Pla Vega Renhace.

En la reunió s'han dissenyat les aliances estratègiques que totes dues administracions desenvoluparan per a posicionar i consolidar l'oferta turística del territori en mercats nacionals i internacionals.

En aquest sentit, Turisme Comunitat Valenciana, en un pas més cap a la cogestió de la política turística, posa en marxa dos acords amb la Diputació d'Alacant per a cogestionar aquests en zones supramunicipals de la província d'Alacant.

Herick Campos ha explicat que l'acord més destacat és el que afecta al Baix Segura, que es durà a terme a través del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de la Vega Baixa (Convega) amb una aportació de 200.000 euros de Turisme Comunitat Valenciana i d'altres 200.000 de la Diputació d'Alacant. "De manera que Convega, -assegura Campos- podrà desenvolupar un pla de dinamització i governança de 400.000 euros al Baix Segura".

L'objectiu és prioritzar aquestes accions que ajuden a la seua recuperació logística, econòmica, turística i laboral després del temporal que va negar la comarca al setembre del passat any. Per a això han organitzat dos plans, que naixen amb vocació pluriennal, dotat cadascun d'ells amb 400.000 euros i finançats al 50% per tots dos organismes.

Aquests plans inclouen el desenvolupament de projectes relacionats amb la creació de nous productes turístics, a més de la senyalització de vies, entorns i paratges, així com el foment de l'agroturisme, entre altres accions.

Per al director general de Turisme, es tracta de generar un producte turístic entorn d'elements que són diferenciadors respecte a altres zones i territoris, no sols de la Comunitat Valenciana sinó també d'Espanya, "com és l'agroturisme relacionat amb el patrimoni cultural i gastronòmic, la mateixa naturalesa i el turisme actiu, tot això combinat amb un producte propi turístic que és el nostre referent: el sol i platja".

El director del Patronat de Turisme Costa Blanca, José Mancebo, ha explicat que "un dels plans ho gestionarà Costa Blanca, mentre que l'altre recaurà en Convega per a propiciar i agilitar la recuperació del sud de la província mitjançant línies prioritàries que generen flux i retorn de visitants".