Notícies del Consell

« Retour

El Consell aprova la concessió d'ajudes urgents per valor de 20 milions d'euros per a explotacions agràries i ramaderes afectades per la DANA

El Consell aprova la concessió d'ajudes urgents per valor de 20 milions d'euros per a explotacions agràries i ramaderes afectades per la DANA

  • El límit màxim per sol·licitud ascendeix a 8.000 euros.
  • Hauran de presentar-se en el termini de dos mesos des de l'entrada en vigor del decret aprovat pel Consell.

 

28/02/2020. El Consell ha aprovat el decret pel qual s'estableixen les bases reguladores i el procediment de concessió i pagament d'ajudes urgents, per valor de 20 milions d'euros, destinades a les explotacions agrícoles i ramaderes que es van veure afectades pel temporal de Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) ocorregut en la Comunitat Valenciana entre els dies 11 i 14 de setembre de 2019.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut en roda de premsa per a informar dels acords aprovats pel Govern valencià, ha explicat que en el decret s'estableixen les condicions per a la concessió de les ajudes, que ascendeixen a "un import global màxim de 20 milions d'euros, amb possibilitat d'ampliació".

En aquest sentit, Oltra ha indicat que s'ha fixat "un límit de 8.000 euros per sol•licitud", que es calcularà en funció de l'informe pericial sobre els valors dels danys que preveu el decret, de manera que "les ajudes podran arribar fins al 35% dels danys".

Seran beneficiaris de les ajudes els titulars d'explotacions agrícoles i ramaderes qualificades de PIME, que es troben en els termes municipals que hagen patit danys en elements afectes a l'explotació no assegurables en el vigent Pla d'Assegurances Agràries Combinades.

La vicepresidenta ha informat que les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini de dos mesos, a partir de l'entrada en vigor del decret, en les oficines de la Coordinació de la Postemergència habilitades per la Generalitat, als ajuntaments o per via telemàtica.

Reparació a Almoradí

Així mateix, el Consell ha validat la declaració d'emergència dels treballs de reposició de canonades de sanejament i proveïment d'aigua potable en la localitat d'Almoradí, a causa dels danys produïts per la DANA que va tindre lloc el setembre de 2019.

La força de l'aigua va produir arrossegaments de terres; va col·lapsar la xarxa de sanejament i va provocar seriosos danys en els col·lectors de la localitat, la qual cosa implica l'escomesa urgent d'obres de reparació. El pressupost ascendeix a 147.137 euros.